Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul rus a avertizat SUA în legătură cu livrările de armament către Ucraina

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaБрифинг А. Антонова после заседания комитета по международным делам
Брифинг А. Антонова после заседания комитета по международным делам  - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Antonov: planurile SUA privind livrările de armament Kievului vor agrava situația în sud-estul Ucrainei.
CHIȘINĂU; 11 nov – Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat după întâlnirea dintre șeful Departamentului de Stat, Anthony Blinken, și ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, că planurile Washingtonului de a înarma Kievul nu contribuie la reducerea tensiunii în Donbas, comunică RIA Novosti.
"Planurile de furnizare a armelor ”regimului de la Kiev” nu vor face decât să agraveze situația în sud-estul Ucrainei. Considerăm că a fost ratată încă o posibilitate de a forța Kievul să oprească războiul", este menționat în declarația diplomatului publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei Ruse.
Kuleba și alți membri ai delegației ucrainene au vizitat miercuri capitala americană. Reprezentanții Ucrainei și Statelor Unite au semnat acolo o nouă Cartă privind parteneriatul strategic. Blinken a promis de asemenea în cadrul întâlnirii continuarea acordării de asistență militară Kievului, inclusiv cu arme letale.
În opinia lui Antonov, documentul semnat la Washington este ”un set de lozinci nocive”.
"Este evidentă orientarea spre acutizarea situației, nu spre reducerea tensiunii. În afară de aceasta, aproape fiecare rând conține o încărcătură geopolitică privind stăvilirea Rusiei", a adăugat el.
Diplomatul a subliniat că orice intenții ale Washingtonului de a vedea Kievul în NATO sunt inacceptabile pentru Moscova.
În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor RPL și RPD, care și-au declarat independența după lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014. Potrivit ultimelor date ONU, aproximativ 13 mii de persoane au devenit victime ale conflictului.
Chestiunea reglementării situației din Donbass este discutată inclusiv la ședințele grupului de contact de la Minsk, care din septembrie 2014 a adoptat deja trei documente care reglementează pașii privind detensionarea. În același timp, focurile de armă continuă și după ce s-a ajuns la acordul privind armistițiul.
HMMWV - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Editoriale
În Ucraina au fost aduse arme produse în SUA - Ce urmează?
Fluxul de știri
0