Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiu la o unitate COVID din România – pacienți decedați

© Inquam Photos / OCTAV GANEAIncendiu la spital
Incendiu la spital - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Un incendiu s-a produs joi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, România, sunt morți, mai multe persoane au fost evacuate
CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Joi dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, care este unitate suport covid, s-a produs un incendiu pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați.
„La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o unitate de descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari”, precizează ISU Prahova.
Potrivit informațiilor ISU, doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, au decedat, iar alte 18 persoane au fost evacuate, fiind transferate într-o altă clădire a SJU Ploieşti.
Sursa citată mai precizează că incendiul a avut loc într-un salon de la parterul clădirii.
Ulterior, ISU Prahova a anunțat că incendiul a fost lichidat.
Managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica, a spus că întreaga secție unde erau internați bolnavii Covid-19 era nouă, circuitele electrice erau refăcute, iar rampele de oxigen erau refăcute în valul trei de Covid. Cauza cea mai probabilă a incendiului ar fi fost o scânteie de oxigen, asta pentru că un bolnav și-ar fi smuls masca în timpul nopții.
”Secţia era nouă - este secţia renovată, de pediatrie - instalaţia electrică nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat dar, într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie.. s-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen.
 Incendiu la un bloc nou de locuit.. - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Politică
VIDEO: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa - sunt morți
”Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiştii, cauza incendiului”, a declarat managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica, citat de stiripesurse.ro.
Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut ipoteza lui Bogdan Nica privind posibila cauză a incendiului, explicând că acesta a pornit după ce o infirmieră care încerca să schimbe un tub de oxigen a mișcat un pat. Infirmiera a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.
”O infirmieră a mișcat un pat pentru a pune un tub de oxigen și atunci s-a declanșat incendiul, dar rămâne ca ancheta să decidă exact cauza (...) Infirmiera a suferit asuri la nivelul membrelor superioare și va fi transferată la Spitalul Floreasca din Capitală.
Nu putem arăta cu degetul pe nimeni. Infirmiera trebuia să ajungă la priză, pacienții erau foarte agitați.
În acest moment nu trebuie evacuat întreg spitalul, având locuri în alte pavilioane. Momentan este o problemă cu încălzirea, dar această problemă va fi rezolvată în cel mai scurt timp de conducerea spitalului”, a spus Raed Arafat.
Fluxul de știri
0