Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analist, despre realizările guvernului Nataliei Gavrilița

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Заседание правительства от 19.08.2021
Заседание правительства от 19.08.2021  - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Analistul a evaluat în ce măsură își respectă Guvernul propriul program și rezultatele intermediare ale activităților Cabinetului de miniștri.
CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. În timp de trei luni, niciun guvern nu este capabil să crească nivelul de bunăstare al cetățenilor. Până la trecerea a 100 de zile este important să fie analizate două elemente - în ce măsură guvernul Gavrilița își îndeplinește propriul program, aprobat de Parlament în august 2021, și care sunt rezultatele activității sale în ceea ce ține de principalele aspecte ale programului. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de analistul politic, Valentin Crîlov.

„Guvernul Natalia Gavrilița nu a deviat prea mult de la program. Acum întrebarea este cum este implementat acest program în practică. Aici este important de remarcat lupta pentru supremația legii, lupta împotriva corupției și curățarea instituțiilor statului, adică un om de stat trebuie să servească interesele cetățenilor, ale societății și ale statului însuși”, a precizat expertul.

În acest sens, consideră Crîlov, arestarea procurorului general Alexandr Stoianoglo cu greu poate fi calificată drept justificată și nu corespunde în niciun feei lupta pentru supremația legii și interesele cetățenilor, societății și statului.
Expertul este de părere că aceeași intenție a Guvernului se vede și în alte direcții, în pofida faptului că puterile executive și judecătorești din Moldova sunt separate și interacționează doar în cadrul Constituției Republicii Moldova.

„Ideea este că noul Guvern este gata să propună oamenii săi în funcții cheie ale statului, care vor fi mai eficienți, mai curați în fața legii și fără suspiciuni de corupție. Mai simplu spus, asta înseamnă că guvernul Gavrilița vrea să înlocuiască funcționarii publici și șefii structurilor puterii executive cu propriii oameni”, a mai spus Valentin Crîlov.

Președintele Moldovagaz Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Economie
Președintele Moldovagaz: Ne putem confrunta cu neachitarea facturilor la gaz
Guvernul Republicii Moldova, condus de fostul ministru al Finanțelor Natalia Gavrilița, a depus jurământul la 6 august 2021. Parlamentul a aprobat candidatura noului prim-ministru și programul de activitate „Moldova vremurilor bune”. Votul de încredere pentru noul Guvern și l-au dat 61 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), partidul pro-prezidențial, din 94 de parlamentari prezenți.
În discursul său din ședința plenară a parlamentului, Natalia Gavrilitsa a anunțat patru sarcini prioritare ale guvernului: stăvilirea răspândirii COVID-19, începerea reformei justiției, creșterea veniturilor populației social vulnerabile și ajustarea bugetului de stat pentru 2021. .
Fluxul de știri
0