Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când își va da demisia conducerea ANRE? Iată ce spune Octavian Calmîc

© Sputnik / OsmatescoOctavian Calmîc
Octavian Calmîc  - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Directorul ANRE Octavian Calmîc a fost întrebat în emisie la Radio Sputnik Moldova, dacă se ia în calcul demisia conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, având în vedere că exponenții guvernării au sugerat că acest lucru ar putea să se întâmple.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Fostul vicepremier și ex-ministru al Economiei și Infrastructurii Octavian Calmîc a precizat în emisie la Radio Sputnik Moldova că, în opinia sa, nu există în aceste momente motive pentru demisia conducerii ANRE.
Declarația a fost făcută în contextul în care anterior deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune că în scurt timp conducerea ANRE urmează să fie demisă.
„Tot ce am făcut noi a fost în câmpul legal. Noi nu vedem motive de plecare, dacă numai nu ni se cere asta în mod oficial, chiar dacă avem poziții inamovibile prin lege. Noi vrem o expertizare a activității noastre independentă. (...) În cazul în care această evaluare va fi cu critici, cu acțiuni proaste efectuate de către noi, vă promit că eu singur plec.
Atâta timp cât se duce în zona de apreciere politică sau de acumulări de like-uri pe Facebook sau de acumulări de ratinguri politice, eu nu o să dau curs acestor provocări. De aceea, vrem să plecăm, dacă plecăm, destoinic și motivat”, a spus directorul ANRE.
Potrivit legislației, ANRE implementează politica statului privind reglementarea în sectoarele energetice, asigură reglementarea şi monitorizarea funcţionării eficiente a pieţei de energie şi desfăşurarea activităţilor în sectoarele energetice în condiţii de accesibilitate, disponibilitate, fiabilitate, continuitate, competitivitate şi transparenţă, cu respectarea normelor de calitate, de securitate şi de protecţie a mediului.
Metan - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Societate
Director ANRE, despre scumpirea gazului pentru autoturisme și nemulțumirea taximetriștilor
Fluxul de știri
0