Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Scumpiri în lanț: De astăzi crește și prețul la gazul metan

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Scumpirirle se țin lanț în Republica Moldova. După majorarea tarifului la gaze a venit și rândul gazului metan.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Majorarea prețului de achiziție pentru gazul natural, procurat de Republica Moldova în luna noiembrie cu 450 de dolari pentru o mie de metri cubi a dus și la scumpirea gazului metan în stațiile de alimentare.
Scumpirea este inevitabilă, întrucât este vorba de acelaşi gaz venit prin conducte de la Gazprom, doar că este pompat în rezervoarele automobilelor sub formă comprimată, de unde şi denumirea de gaz natural comprimat.
O importantă rețea de stații de alimentare a anunțat consumatorii că, începând de astăzi, vor fi modificate prețurile pentru gazele naturale comprimate.
„În contextul creșterii costului de achiziție al gazelor naturale, Transautogaz anunță o modificare a prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 10 noiembrie 2021 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare”, este precizat într-un comunicat al distribuitorului.
Astfel, tot mai multe staţii de alimentare au afișat deja prețuri modificate. La unele stații de alimentare prețul ajunge și la 14,00 lei pentru un metru cub, asta deși s-a anunțat prețuri de 12,80 lei.
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Politică
A existat sau nu șantaj politic din partea Gazprom față de Moldova? Ce spune Igor Grosu
Trebuie precizat că gazul metan este utilizat pentru automobile și este preferat de o mare parte dintre șoferi pentru eficiența în consum.
Amintim, Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică a aprobat pe 9 noiembrie tariful provizoriu reglementat pentru furnizarea gazelor naturale propuse de Moldovagaz.
Astfel, cetățenii vor achita un tarif de peste zece lei pentru un metru cub de gaze naturale începând cu 1 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată de Agenția pentru Reglementare în Energetică la solicitarea Moldovagaz. Astfel, moldovenii vor achita de peste două ori mai mult decât până acum, adică de la 4,30 lei pentru un metru cub de gaze la 10, 26 lei.
Acest tarif este unul provizoriu, iar până la sfârșitul lunii urmează să fie aprobat prețul final pentru un metru cub de gaze naturale.
Газовый счетчик - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Societate
Ultima oră: ANRE a aprobat noile tarife la gazele naturale
Fluxul de știri
0