Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele Moldovagaz a fost întrebat ce salariu are: Răspunsul lui Vadim Ceban

© Sputnik / Mihai CarausVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Președintelui Consiliului de Administrație al Moldovagaz i-a fost adresată o întrebare provocatoare în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz a fost întrebat de o jurnalistă dacă salariul său este mai mare sau mai mic decât cel al fostei șefe a Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, care depășea 400 de mii de lei. Vadim Ceban a evitat însă să spună cât constituie leafa sa, dar a precizat că este semnificativ mai mică.
„E o întrebare provocatoare. Este mult mai mic. Mult mai mic”, a spus Vadim Ceban.
El a făcut aceste mențiuni în cadrul conferinței de prese susținute astăzi, în care a anunțat că 12 întreprinderi de distribuție a gazului vor fuziona într-o singură companie, pentru a optimiza cheltuielile.
Ieri ANRE a majorat tariful la gaz de la 4,30 lei pentru un metru cub la 10, 26 lei. Asta înseamnă că moldovenii vor achita de peste două ori mai mult decât până acum. Acest tarif este unul provizoriu, iar până la sfârșitul lunii urmează să fie aprobat prețul final pentru un metru cub de gaze naturale.
Anterior, Moldovagaz și Gazprom au prelungit cu cinci ani contractul de furnizare a gazelor. Prețul de achiziție a gazului pentru luna noiembrie constituie 450 de dolari mia de metri cubi.
Astăzi urmează să se întrunească în ședință membrii Cabinetului de Miniștri care urmează să anunțe și eventual să decidă ce compensații vor acorda autoritățile consumatorilor de gaze naturale.
Квитанций на фоне газовой плиты - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Societate
Se va micșora tariful la gaz până la sfârșitul anului? Ce spune președintele Moldovagaz
Fluxul de știri
0