Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se va micșora tariful la gaz până la sfârșitul anului? Ce spune președintele Moldovagaz

© Sputnik / Mihai CarausКвитанций на фоне газовой плиты
Квитанций на фоне газовой плиты - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz Vadim Ceban a fost întrebat în cadrul conferinței de presă susținute astăzi dacă ar putea urma o micșorare a tarifului la gaz până la sfârșitul anului.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Vadim Ceban susține că prețul de achiziție a gazului se calculează în conformitate cu prețul la bursă, precum și în conformitate cu cotațiile petrolului. În funcție de fluctuații, ar putea fi luată o decizie cu privire la tarif.
El a făcut aceste mențiuni în cadrul conferinței de prese susținute astăzi, în care a anunțat că 12 întreprinderi de distribuție a gazului vor fuziona într-o singură companie, pentru a optimiza cheltuielile.
„Dacă situația se va schimba, dacă cotațiile la bursă vor fi mai mici și respectiv cotațiile petrolului, care sunt incluse în formulă, atunci evident vom acționa în dependență de care va fi diminuarea. Dacă nu va fi, înseamnă că vom menține acest tarif până la sfârșitul anului”, a spus președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz.
Ieri ANRE a majorat tariful la gaz de la 4,30 lei pentru un metru cub la 10, 26 lei. Asta înseamnă că moldovenii vor achita de peste două ori mai mult decât până acum. Acest tarif este unul provizoriu, iar până la sfârșitul lunii urmează să fie aprobat prețul final pentru un metru cub de gaze naturale.
Astăzi urmează să se întrunească în ședință membrii Cabinetului de Miniștri care urmează să anunțe și eventual să decidă ce compensații vor acorda autoritățile consumatorilor de gaze naturale.
Fluxul de știri
0