Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nagacevschi s-ar putea alege cu o funcție în Primăria Capitalei: Precizările lui Ion Ceban

© Sputnik / Rodion ProcaФадей Нагачевский
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Fostul ministru al Justiției ar putea deveni angajat al Primăriei. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul-șef al Capitalei.
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Fadei Nagacevschi ar putea deveni viceprimarul Capitalei. Primarul Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că a propus astăzi Biroului permanent candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar.

„Este un specialist foarte bun și competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău”, a scris Ceban.

Primarul a menționat că la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău el va propune candidatura lui Nagacevschi pentru a fi aprobată.
„Sper că nu va fi abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenți”, a menționat primarul.
La scurt timp, Nagacevschi a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.
„Pe această cale vreau să-i mulțumesc Primarului general al mun. Chișinău, domnul Ion Ceban pentru încredere și înaintarea candidaturii subsemnatului la funcția de viceprimar al Capitalei. Este o provocare nouă pentru mine, pe care mi-o asum”, a scris fostul ministru al Justiției.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Coronavirus
Ceban critică dur guvernarea: Solicităm să va treziți
Amintim că Consiliul Municipal Chișinău l-a demis din funcția de viceprimar al Capitalei pe Victor Chironda la începutul lunii iulie. Scandalul de la Primărie a început în luna iunie, după ce viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general, Ion Ceban, inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, acuzând-o că ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a demolării Hotelului Național.
Dacă va fi votat de consilierii CMC, atunci Fadei Nagacevschi ar putea deveni viceprimar pe domeniul juridic, în locul lui Ilie Ceban. Iar Ilie Ceban ar urna să fie transferat în funcția de viceprimar responsabil de urbanism, în locul fostului viceprimar Victor Chironda.
Fluxul de știri
0