Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu pleacă într-o vizită de lucru la Paris: Cu cine se va întâlni șeful statului

© AP Photo / Roveliu BugaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mâine, șefului statului nostru va efectua o vizită oficială la Paris. Iată cu cine se va întâlni Maia Sandu în Franța.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Președintele Maia Sandu merge la Paris, unde va participa la Forumul Păcii. Vizita șefului statului nostru în Franța va avea loc în perioada 11-12 noiembrie.
Astfel, pe 11 noiembrie Maia Sandu va participa la ceremonia oficială de deschidere a Forumului Păcii, în prezența președintelui Franței, Emmanuel Macron, dar și a altor șefi de state și guverne.
Pe 12 noiembrie, șeful statului nostru va avea o întrevedere bilaterală cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Ulterior, Sandu va participa la sesiunea tematică din cadrul Forumului Păcii cu genericul “In charge: Empowering women in public decision making processes”.
Președintele Republicii Moldova va avea, de asemenea, mai multe întâlniri bilaterale, inclusiv președintele Estoniei, Alar Karis, și cu președintele Islandei, Guðni Th. Johannesson.
Tot pe 12 noiembrie, Maia Sandu va susține un discurs cu ocazia celebrării aniversării a 75-a a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Societate
Cu ce rezultate s-a întors Maia Sandu din Franţa
În cadrul vizitei oficiale de lucru în Franța, președintele Maia Sandu va însoțită de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și de secretarul General al Președinției, Cristina Gherasimov.
Aceasta nu este prima vizită a președintelui Maia Sandu în Franța. În perioada 3-4 februarie 2021, șeful statului nostru a mers la Paris, la invitația președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.
Atunci, președintele Franței a spus că țara sa este gata să susțină Republica Moldova prin lansarea mai multor proiecte de investiții.
„Franța este gata să susțină Moldova în drumul său, în proiecte de investiții cu participarea întreprinderilor franceze, precum renovarea căilor ferate, ale liniilor esențiale între Moldova și Uniunea Europeană și implicarea mai marea operatorilor noștri”, a remarcat oficialul francez.
Fluxul de știri
0