Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov, despre o posibilă confruntare a Europei cu Moscova și Minskul

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Lavrov: sperăm că ”Vechea Europă” nu se va lăsa atrasă într-o confruntare cu noi și cu Minskul
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Rusia speră că ”Vechea Europă” nu se va lăsa atrasă într-o confruntare cu Moscova şi Minskul, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Sper cu adevărat că europenii responsabili, în special așa-zișii Eurogrands, își vor arăta voința și nu se vor lăsa atrași într-o spirală nesfârșită (a confruntării), ceea ce este foarte, foarte periculos”, a spus Lavrov, comentând declarațiile făcute de partea poloneze cu privire la criza imigrației, că situația de la granița dintre Polonia și Belarus amintește de anul 1939 și că forțele de securitate poloneze de la graniță sunt în „prima linie a frontului”.
Luni, Comitetul Grăniceresc de Stat din Belarus a informat că un grup mare de refugiați din țări orientale și africane s-au deplasat spre granița Belarusului cu Polonia. Seara, instituția a declarat că situația legată de refugiații la granița cu Polonia rămâne extrem de tensionată: peste 2 mii de refugiați, inclusiv un număr semnificativ de femei și copii, s-au oprit în fața îngrădirilor poloneze de la linia de graniță. Forțele de securitate poloneze nu îi lasă să treacă, imigranții încercă să escaladeze îngrădirile.
frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Internațional
Polonia - echipamente militare la frontiera cu Belarus
Recent, Lituania, Letonia și Polonia au raportat o creștere a numărului de imigranți ilegali reținuți la granița cu Belarus, acuzând Minskul că a creat o situație de criză. Minskul respinge toate acuzațiile. În acest context, președintele Poloniei a impus stare de urgență în teritoriile limitrofe Belarusului, armata și poliția au fost implicate în protecția frontierei.
Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a menționat că Minskul nu va mai stăvili fluxul de imigranți ilegali către țările UE: din cauza sancțiunilor Occidentului, nu există „nici bani, nici energie pentru asta”. Polițiștii de frontieră din Belarus au vorbit în repetate rânduri despre expulzarea forțată a imigranților de către Lituania, Polonia și Letonia pe teritoriul belarus.
Fluxul de știri
0