Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afacere ilegală cu marfă din Odesa: Printre suspecți sunt și doi polițiști

© Sputnik / Mihai CarausAntrenamente in forța BDS “SCORPION”
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Trei persoane, printre care doi polițiști, au fost reținute fiind suspectate de contrabandă cu mărfuri în valoare de peste 1,5 milioane de lei.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Aduceau marfă de la piața „KM7” din Odesa, Ucraina, și le vindeau în Moldova. Este afacerea ilegală a unui grup de moldoveni, care lucrau după o schemă bine stabilită. Potrivit Procuraturii, trei persoane au fost reținute, printre care doi polițiști. Aceștia sunt învinuiți de contrabandă în valoare de 1,5 milioane de lei.
Indivizii aduceau mărfurile în țară prin regiunea transnistreană și le depozitau în localitățile din Zona de Securitate. Ulterior, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin ocolirea posturilor vamale interne de control.
Cei trei suspecți au fost reținuți marți în flagrant. Totodată, au fost reținute și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă. Procuratura a menționat că cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al Ministerului Afacerilor Interne, a reușit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană. Acesta urmează să fie dat în căutare, a precizat Procuratura Generală.
Este de menționat faptul că oamenii legii au descins la mai multe adrese din țară. Procurorii urmează să identifice și alți participanți în schema infracțională și să aducă învinuiri persoanelor suspecte.
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Societate
Un bărbat suspectat de contrabandă cu țigări a fost împușcat în momentul reținerii
Procuratura a precizat că în cadrul aceleiași investigații a fost destructurată o altă filieră de contrabandă, atunci când au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.
Fluxul de știri
0