Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Certificatele COVID-19 europene: Cum pot fi verificate în Moldova

© AFP 2024 / OLIVIER MORINCertificat verde, UE, certificat digital la coronavirus
Certificat verde, UE, certificat digital la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Moldovenii care dețin certificate europene de vaccinare le pot înregistra în sistemul național de vaccinare al Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Moldovenii care s-au vaccinat împotriva coronavirusului într-o țară europeană și dețin certificat european de vaccinare, îl pot înregistra în sistemul național de vaccinare al Republicii Moldova.
Potrivit secretarului de stat la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolăescu, după înregistrare, aceste certificate vor putea fi descărcate și verificate online.
Mai exact, pentru a încărca certificatul de vaccinare eliberat de orice țară a Uniunii Europene în sistemul informațional al țării noastre, cetățenii trebuie să acceseze platforma www.certificate-covid.gov.md și să selecteze butonul „Încarcă certificatul COVID-19 de peste hotare”. La fel, link-ul de încărcare poate fi obținut, accesând platforma www.vaccinare.gov.md, secțiunea „Descarcă certificat COVID-19” sau www.ansp.md, secțiunea „Certificat COVID-19”.
Este necesar doar ca persoana să aibă acces la internet și un dispozitiv cu cameră video, astfel încât să poată scana codul QR al certificatului de vaccinare printat sau în format electronic.
După scanare, datele care se conțin în certificatul eliberat peste hotare vor putea fi vizualizate. Ulterior, va fi necesară completarea a câteva spații obligatorii cum ar fi IDNP, numele raionului/municipiului, localității și instituției medicale conform adresei de domiciliu în Republica Moldova. Ulterior, certificatul COVID-19 va putea fi verificat sau descărcat.
sector covid - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Sub nivelul pragului de alertă „Cod Roșu”
De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 89 3013 de persoane au încheiat schema completă de imunizare în Republica Moldova.
În ultima săptămână a fost înregistrată o scădere semnificativă a numărului de persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19. În perioada 2 - 9 noiembrie, 25 480 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, cu 34% mai puțin față de săptămâna trecută.
Până acum 26% din populația generală a Republicii Moldova au fost vaccinate cu schema completă de vaccinare. În această statistică nu este inclusă cifra persoanelor vaccinați peste hotare.
Vaccinul Moderna - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Coronavirus
Franța nu recomandă administrarea vaccinului Moderna la cei sub 30 de ani
Fluxul de știri
0