Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Franța nu recomandă administrarea vaccinului Moderna la cei sub 30 de ani

© AFP 2024 / PATRICK T. FALLONVaccinul Moderna
Vaccinul Moderna - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Autoritatea de sănătate publică din Franța a sfătuit să nu se administreze vaccinul Moderna COVID-19 persoanelor sub 30 de ani, invocând riscuri mai mari de inflamație a inimii după inoculare.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik, Doina Crainic. Bazându-se pe datele publicate recent, autoritatea sanitară a Franței, Haute Autorite de Sante (HAS), a declarat, într-o opinie publicată luni, că riscul de miocardită de la vaccinul Comirnaty de la Pfizer-BioNTech „pare a fi de aproximativ cinci ori mai mic... în comparație cu Spikevax de la Moderna” la tineri, potrivit RT.
Cazurile de miocardită apar în principal în decurs de șapte zile de la vaccinare, mai des după a doua doză, în special la bărbații sub 30 de ani, se arată în anunț.
HAS, care consiliază sectorul sanitar francez, dar nu are puterea de a interzice medicamente, a spus că recomandarea se va aplica la prima și a doua doză, precum și la o a treia „injectare de rapel” în timp ce se așteaptă date suplimentare.
Luna trecută, ţările nordice au impus diferite restricții asupra vaccinului Moderna. Islanda a impus cea mai largă suspendare a vaccinului, autoritățile sale din domeniul sănătății oprind utilizarea acestuia în întreaga populație.
Între timp, Stockholm a anunțat că va bloca utilizarea Moderna pentru toată populația sa născută în 1991 și ulterior. Helsinki a urmat exemplul, însă a oprit inocularea pentru tinerii finlandezi de sex masculin doar pe baza unui studiu care a implicat Finlanda, Danemarca, Norvegia și Suedia şi care a constatat că bărbații sub 30 de ani prezentau un risc ușor mai ridicat de a dezvolta miocardită.
Vaccinare anti-COVID în România – doza 3 - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Coronavirus
S-a confirmat că vaccinurile pe bază de ARN mesager provoacă miocardită şi pericardită
Oslo a sugerat, de asemenea, că tinerii bărbați norvegieni ar trebui să ia în considerare alegerea Comirnaty dacă decid să se vaccineze.
Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat în iulie ca afecțiunile constând în inflamaţia inimii, miocardita și pericardita, să fie adăugate pe lista efectelor adverse rare ale vaccinurilor ARNm Moderna și Pfizer-BioNTech.
Fluxul de știri
0