Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii noi privind alertele cu bombă de la Judecătoriile Buiucani și Centru

© Sputnik / Mihai Carauspoliția
poliția - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Oamenii legii au oferit detalii privind cele două alerte cu bombă din această dimineață.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Alertele cu bombă de la Judecătoriile Buiucani și Centru s-au dovedit a fi false. Geniștii nu au depistat niciun fel de obiecte suspecte sau dispozitive explozibile în interiorul și în adiacentul clădirilor.
Oamenii legii au inițiat pe acest caz un dosar penal pentru "Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism".
Potrivit legislației, individul care a făcut apelul fals riscă o amendă de până la 42 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la doi ani.

„Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat că în incinta Judecătoriilor Chișinău sediile Buiucani și Centru, amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare, se află un obiect explozibil”, precizează Poliția Capitalei.

Toți angajații și cetățenii care se aflau în sediul Judecătoriilor au fost evacuați, iar zona a fost încercuită.
Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Societate
Ultima oră: Alertă cu bombă la două Judecătorii din Capitală
La fața locului s-au deplasat imediat toate serviciile specializate - Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP municipiul Chișinău, grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU, fiind solicitată și intervenția specialiștilor de la Bombteh, a anunțat anterior Poliția Capitalei.
Trebuie precizat că fiecare alertă falsă cu bombă prejudiciază statul cu cel puțin 15 mii de lei. În funcție de complexitatea acțiunilor de verificare, suma ar putea crește la mai multe zeci de mii de lei. De la începutul anului, toate alertele cu bombă au fost false.
Fluxul de știri
0