Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aproape 8 milioane de lei vor ajunge în fondul de rezervă al Guvernului

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Aproape 8 milioane de lei vor ajunge în fondul de rezervă al Guvernului. De unde sunt banii.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Fondul de rezervă al Guvernului va fi restabilit cu suma de 7,8 milioane de lei, drept urmare a nevalorificării mijloacelor financiare alocate Comisiei Electorale Centrale pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. O decizie în acest sens a fost luată astăzi miniștrii în cadrul ședinței de guvern.

Potrivit deciziei, banii vor fi utilizați pentru a răspunde prompt la anumite necesități de finanțare în situații imprevizibile și excepționale care intervin pe parcursul anului bugetar, conform Regulamentului privind gestionarea fondurilor de urgență ale Guvernului.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate au avut loc pe 11 iulie 2021. Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, Comisiei Electorale Centrale i-au fost alocate mijloace financiare în sumă de 92 468 de mii de lei, iar efectiv au fost valorificați 84 542,1 de mii de lei.
Potrivit CEC, instituția a economisit 4 833 de milioane de lei la remunerarea funcționarilor Comisiei și a persoanelor contractate pe perioada electorală, la achiziționarea materialelor și documentelor electorale, inclusiv a buletinelor de vot, al căror preț de achiziționare a fost mult mai mic, la serviciile pentru primirea și deservirea delegațiilor oficiale, la serviciile de transport și în cazul altor tipuri de cheltuieli la care s-a renunțat sau au fost posibile economii semnificative.
Joc de noroc - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Politică
Guvern: Aviz pozitiv pentru proiectul de interzicere a publicității jocurilor de noroc
Fluxul de știri
0