Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău a fost reținut

© mai.gov.mdsOfițer SPIA
Ofițer SPIA - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Adjunctul procurorului-șef al municipiului Chișinău,. șeful Oficiul Ciocana, Igor Popa, a fost reținut pentru un termen de 72 de ore.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță că șeful Procuraturii sectorului Ciocana a fost reținut pentru 72 de ore. Asta după ce în această dimineață procurorii și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat percheziții la domiciliul lui Igor Popa. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărire penală se desfășoară într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite.
„Temei pentru începerea urmăririi penale au servit investigațiile jurnalistice referitor la averea adjunctului procurorului-șef mun. Chișinău, Șef al Oficiul Ciocana. Urmează a fi efectuate opt percheziții la diferite locații precum la domiciliul, automobil și biroul de serviciu a persoanei vizate în cauza penală”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.
Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM.
Şi-a început activitatea la 25 de ani în calitate de anchetator în Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei. Din 2002 până în 2010 a ocupat mai multe funcţii importante în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, ajungând şeful subdiviziunii.
Popa a mai fost și procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Politică
Ultima oră: Percheziții la domiciliul șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău
Fluxul de știri
0