Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețurile gazelor în Europa scad în urma știrilor din Rusia

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Prețurile gazelor în Europa au scăzut cu 4,5% la deschiderea tranzacțiilor de astăzi, pe fondul creșterii aprovizionării din Rusia, potrivit datelor ICE Futures.
BRUXELLES, 9 nov – Sputnik, Daniela Porovăț. Costul contractelor futures din decembrie pe hub-ul TTF din Țările de Jos a scăzut la 899,6 USD per 1.000 de metri cubi sau 75 EUR pe megawatt-oră în termeni casnici arată RT.
Prețurile au scăzut la știrea că livrările directe de gaze rusești prin conducta Yamal-Europa către Germania au fost reluate în seara zilei de 8 noiembrie.
Datele operatorului european de transport de gaze Gascade arată că până azi dimineață, livrările s-au dublat cu peste 860.000 de metri cubi pe oră, comparativ cu la 360.000 de metri cubi pe oră din ziua precedentă.
Aprovizionarea directă cu gaze prin conducta Yamal-Europe către Germania și-a inversat cursul pe 6 noiembrie. Gazul a ajuns în Polonia, care cumpără adesea provizii inverse de gaz din Germania pentru a evita apariția de a cumpăra gaz direct din Rusia.
Prețurile gazelor europene s-au triplat în acest an, deoarece UE se confruntă cu penuria de energie dinaintea iernii.
Clienții europeni așteaptă lansarea conductei ruse Nord Stream 2, care leagă zăcămintele de gaze din Siberia de Europa de Vest.
Construcția conductei a fost finalizată în septembrie, iar acum se așteaptă aprobarea autorităților de reglementare din UE.
Cu toate acestea, potrivit Bloomberg, procesul de obținere a permisiunii de la autoritățile de reglementare germane pentru a opera conducta Nord Stream 2 ar putea fi amânat până în mai anul viitor.
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Politică
Ce compensații cer socialiștii pentru majorarea tarifelor la gaz
Fluxul de știri
0