Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Litvinenco, despre reținerea procurorului șef de la Ciocana

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Ministrul Justiției este de părere că toți demnitarii trebuie să răspundă în fața legii.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Funcționarii și demnitarii care nu-și pot justifica averile trebuie să răspundă în fata legii și să întoarcă banii câștigați pe nedrept. Declarația a fost făcută de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Declarația lui Litvinenco vine după ce în această dimineață procurorul șef al oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău a fost reținut în urma unor percheziții, iar în seara zilei de ieri, 8 noiembrie, Procuratura Anticorupție a trimis în judecată cauza penală în privința unui ex-procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
„Vedem mai multe informații de ultimă oră precum că un procuror și un judecător sunt investigați pentru că averile lor depășesc semnificativ veniturile obținute și declarate. Ambii sunt suspectați de îmbogățire ilicită. Evident că, până la proba contrarie și conform principiului prezumției nevinovăției, nu ne putem expune asupra vinovăției celor doi. Cert este că funcționarii și demnitarii care nu-și pot justifica averile trebuie să răspundă în fata legii și să întoarcă banii câștigați pe nedrept”, scrie Litvinenco.
Amintim, Procuratura Anticorupție anunță că șeful Procuraturii sectorului Ciocana a fost reținut pentru 72 de ore. Asta după ce în această dimineață procurorii și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat percheziții la domiciliul lui Igor Popa.
Potrivit Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărire penală se desfășoară într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite.
Ofițer SPIA - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Societate
Ultima oră: Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău a fost reținut
Fluxul de știri
0