Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ion Ceban, mesaj pentru profesorii nevaccinați din Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausAu fost lansate punctele mobile de vaccinare
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Primăria Chișinău pune la dispoziția profesorilor nevaccinați teste gratuite.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Profesorii din municipiul Chișinău care încă nu s-au vaccinat pot efectua testele la COVID-19 gratuit. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
Edilul-șef spune că Primăria este în așteptarea unui lot de 31 de mii de teste rapide, achiziționate în urma unei licitații publice. Un test a costat 13 lei și vor fi puse la dispoziția tuturor profesorilor care nu s-au vaccinat din anumite motive, dar care potrivit deciziei Comisii Naționale de Sănătate Publică, trebuie să prezinte test negativ la coronavirus odată la două săptămâni din surse proprii.
„Am luat această decizie, deoarece nu dorim să plece profesorii și cadrele auxiliare din sistem din motiv că au fost impuși de Guvern să se testeze din cont propriu o dată la 2 săptămâni în caz că nu s-au vaccinat. Noi încurajăm cetățenii să se vaccineze, dar nu-i putem impune mai ales cu riscul de a pierde forțe de muncă”, scrie Ceban.
De la începutul anului au fost efectuate 3 650 de teste rapide puse la dispoziție de municipalitate, din care doar 41 au fost pozitive.
În curând, în Moldova va începe vaccinare copiilor de peste 12 ani împotriva COVID-19. Totodată, va începe și administrarea celei de-a trei doză de ser pentru cei care au o schemă completă de imunizare. Astfel, în curând, copiii de peste 12 ani vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus. Dar menționăm că acest vaccin se va administra doar la solicitarea părinților.
Anterior, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a precizat că vaccinul va putea fi administrat la orice centru de vaccinare, iar părintele care își va însoți copilul va trebui să semneze un acord prin care permite imunizarea copilului său împotriva noului coronavirus.
Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Coronavirus
Nemerenco: „Care este problema să introduci aceste cipuri la copii”
Fluxul de știri
0