Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se schimbă prețurile la carburanți: Cu cât vom putea procura mâine benzina și motorina

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Combustibilul se ieftinește ușor. ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 10 noiembrie - cât va costa benzina și motorina mâine.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-ar putea ieftini pe 10 noiembrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 10 noiembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 71 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu zece bani decât cel afișat pentru 9 noiembrie. Prețul la motorină scade cu trei bani și va fi de 18 lei și 58 de bani.
Anterior, ANRE a precizat că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial prețul maxim calculat de către Agenție.
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Societate
De ce a fost aprobat tariful la gaz propus de Moldovagaz: Explicația directorului ANRE
Fluxul de știri
0