Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Controale la sânge în toată țara: Ce încălcări au fost depistate

© Sputnik / Mihai CarausОсень
Осень - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au pornit să verifice cum sunt respectate normele sanitare în perioada pandemică. Mai multe persoane s-au ales cu amenzi.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Frizeriile, farmaciile, instituțiile medicale, cele de comerț și cele de producere, precum și instituțiile de învățământ, dar și alte obiective au fost supuse unor controale inopinate. Astfel, în perioada 23 octombrie – 5 noiembrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, au fost efectuate 418 controale inopinate în adresa persoanelor fizice și juridice pentru a se verifica respectarea măsurilor anti-epidemice.
Astfel, din totalul de verificări, au fost stabilite 81 de încălcări, fiind emise 36 de prescripții sanitare și întocmite 56 de procese-verbale cu privire la contravenție.
Potrivit ANSP, cele mai frecvente nereguli constatate au fost:
lipsa sau portul incorect al măștilor de protecție de către personal și vizitatori;
neasigurarea angajaților cu echipament de protecție individuală;
necompletarea registrului de monitorizare a stării de sănătate a angajaților;
lipsa registrelor de igienizare a spațiilor sau necompletarea regulată a acestora;
lipsa substanțelor biodistructive destinate pentru prelucrarea mâinilor.
Totodată, angajații ANSP au efectuat controale și împreună cu angajații Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, au mers la 81 de obiective, inclusiv 64 de unități de comercializare a produselor alimentare și 17 unități de alimentație publică.
„Specialiștii ANSP au informat persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”, se menționează într-un comunicat de presă al ANSP.
club de noapte - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Societate
În local, fără certificate COVID: Iată ce a făcut poliția - VIDEO
Amintim că potrivit deciziei CNESP, din data de 8 noiembrie este interzisă organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive). Totodată, purtarea măștilor de protecție, păstrarea distanței sociale și spălarea sau dezinfectarea regulată a mâinilor rămân a fi măsuri obligatorii pe perioada pandemiei de COVID-19.
Fluxul de știri
0