Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În local, fără certificate COVID: Iată ce a făcut poliția - VIDEO

© Sputnik / Александр Уткин / Accesați arhiva multimediaclub de noapte
club de noapte - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Abonare
În timp ce spitalele sunt arhipline cu pacienți și cu greu mai fac față pandemiei, unii sfidează normele impuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Poliția a efectuat verificări în mai multe localuri și puncte comerciale.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Localurile din Capitală și din suburbii sunt arhipline, la fel ca și spitalele, susțin oamenii legii care în acest weekend au efectuat verificări pentru a vedea cum sunt respectate măsurile anti-epidemice impuse de CNESP.
Verificările se fac în contextul în care, conform deciziei Comisiei, accesul în cafenele, restaurante, hoteluri, dar și bazine, săli de sport este permis doar în baza certificatului de COVID-19. Această regulă se impune doar în localitățile care se află sub alertă roșie, iar municipiul Chișinău se încadrează în această categorie.
Astfel, oamenii legii au efectuat razii în mai multe localuri din Chișinău și suburbiile orașului. Ei au înregistrat 25 de cazuri de nerespectare a măsurilor impuse de CNESP.
Printre încălcările depistate de polițiști se numără aglomerația în localuri, lipsa registrelor de efectuare a termometriei și de igienizare, lipsa certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau alte acte ce ar confirma că persoanele nu sunt infectate.
Oamenii legii spun că reprezentanții unor localuri verifică selectiv certificatele de vaccinare anti-COVID-19 sau alte acte ce ar confirma că vizitatorii nu sunt infectați. Poliția a mai cionstatat că unii chelnerii purtau masca de protecție incorect, iar vizitatorii nu purtau mască deloc.
Totodată, angajații din cadrul INSP au verificat 1 691 de persoane în carantină pentru a vedea cum respectă regimul de autoizolare. În context, au fost verificate sute de magazine și piețe, localuri și stații de alimentare cu combustibil, precum și zeci de zone de agrement în aer liber.
În plus, au fost verificate 184 de unități de transport și cinci cluburi de noapte. Oamenii legii au efectuat controale și în 1403 biserici și mănăstiri, în care nu s-au depistat încălcări.
Inspectorii au întocmit 59 de procese verbale pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.
Poliția a menționat că verificările vor continua și a îndemnat oamenii să respecte măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Un număr foarte mare de decese s-a înregistrat astăzi
Amintim că din 1 octombrie, în localitățile în care s-a instituit pragul de alertă de Cod roșu au fost impuse mai multe restricții. Printre cele mai importante se numără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19 în localuri, cluburi de fitness, săli de concerte și teatre, iar universitățile au trecut la orele online.
Fluxul de știri
0