Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se va întâmpla cu semnele de circulație din Capitală

© Sputnik / Mihai CarausДорожный знак
Дорожный знак - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Primarul Chișinăului este nemulțumit de amplasarea semnelor de circulație din Capitală și cere evaluarea acestora.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Amplasarea semnelor de circulație în Chișinău va fi evaluată la solicitarea primarului Ion Ceban. Astfel, specialiștii vor examina amplasarea acestora pe fiecare stradă și vor interveni când e cazul. Primarul scrie pe pagina sa de Facebook că cele care sunt instalate arbitrar sau ilegal vor fi scoase, iar acolo unde necesită a fi instalate urmează să fie procurate şi amplasate conform tuturor normelor legale.
Primarul anunță că a luat această decizie după ce sub un semn de circulație existent pe strada Mihai Eminescu, șoferii erau amendați. Potrivit lui Ceban, șoferii parcau conform semnului instalat, iar polițiștii le explicau că acest semn este neregulamentar și trebuia să fie scos demult. Astfel, șoferii erau nevoiți să achite amenzile.

„Totodată, am solicitat ca semnele de circulație care vor fi instalate să corespundă cu semnele marcate pe asfalt, mai ales că sunt efectuate lucrări de aplicare a marcajului rutier pe mai multe străzi”, scrie Ion Ceban.

Ceban mai spune că este contra parcărilor ilegale, inclusiv pe trotuare, dar și împotriva ilegalităților comise față de șoferi.
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Coronavirus
Ion Ceban, mesaj pentru profesorii nevaccinați din Chișinău
Fluxul de știri
0