Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Furat în valoare de peste două milioane de lei: Cu ce s-au căpătuit făptașii

© Sputnik / Mihai CarausGirofarul mașinei de poliție
Girofarul mașinei de poliție - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Au luat în arendă pământ de la autoritățile locale, dar s-au apucat să extragă ilegal nisip. Oamenii legii au deschis un dosar penal pe acest caz, iar făptașii riscă ani grei de pușcărie.
CHIȘINĂU, 8 nov - Sputnik. Poliția anunță că, în perioada lunilor iunie - august, oamenii legii au fost cu ochii pe activitatea ilegală a unei companii care gestionează o carieră de nisip din raionul Telenești.
Potrivit ofițerilor de Poliție, angajații companiei extrăgeau nisipul ilegal, deoarece pământul unde se făceau săpăturile a fost luat în arendă de la autoritățile locale din Telenești cu un alt scop. În cercetarea cazului a fost implicat și Inspectoratul pentru protecția mediului, care a stabilit că, în perioada lunilor martie - septembrie a acestui an, au fost extrase ilegal resurse naturale în sumă totală de peste 2 080 000 de lei.
Astfel, pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru furt săvârșit în proporții deosebit de mari. Persoanele care se vor dovedi a fi vinovate riscă până la 12 ani de pușcărie. În prezent, oamenii legii continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele, dar și pentru a identifica toate persoanele implicate în această schemă frauduloasă.
Rețele electrice - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Societate
Dosar răsunător anunțat de Procuratura Generală: furt major la importul energie electrice
Fluxul de știri
0