Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosar răsunător anunțat de Procuratura Generală: furt major la importul energie electrice

© Sputnik / V. Kaushanov / Accesați arhiva multimediaRețele electrice
Rețele electrice - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un dosar penal pe faptul delapidării averii statului la importul energiei electrice în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import al energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari.
În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA ,,Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 milioane 927 173 de dolari, echivalentul a 123 957 916 lei.
Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.
Având în vederea complexitatea cazului, al cărui obiect juridic vizează securitatea energetică a statului, prin Ordonanța Procurorului General a fost dispusă efectuarea urmăririi penale de către un grup de procurori din cadrul Procuraturii Generale.
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Editoriale
De ce Dodon nu are nevoie de Voronin sau cine ar putea salva PSRM
Fluxul de știri
0