Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a comentat declarațiile Ucrainei privind Acordul de la Minsk

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Lavrov: declarațiile Kievului cum că Acordurile de la Minsk vor distruge Ucraina sunt departe de adevăr.
CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Declarațiile Kievului despre faptul că Acordurile de la Minsk vor distruge Ucraina nu corespund realității, el a fost creat pentru a păstra integritatea teritorială a țării, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
"Ei proclamă lucruri multidirecționale nu doar prin gura unor personaje precum A.N. Arestovici (acesta fiind un fel de consultant semifacultativ), sau a șefului oficiului președintelui A.B. Ermak, sau prin gura lui D.A. Șmigal, sau prin a însuși președintelui V.A. Zelenski. Însă logica lor este una: Acordurile de la Minsk nu trebuie și nu pot fi îndeplinite, pentru că astfel va fi distrusă Ucraina. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Acordurile de la Minsk au fost rezultatul unor negocieri care au durat șaptesprezece ore, și au menirea anume de a păstra integritatea teritorială a Ucrainei", a spus el în cadrul unei emisiunii de la postul de televiziune "Россия 24".
Potrivit lui Lavrov, de la bun început, atunci când și-au declarat independența, republicile Donețk și Lugansk chiar se simțeau ofensate de Rusia atunci când erau rugate să găsească un consens cu Kievul.
"Oricare ar fi noile autorități, este o țara vecină, frățească. La Minsk, după semnarea Complexului de măsuri privind realizarea Acordurilor de la Minsk, Federația Rusă i-a convins pe reprezentanții Donețkului și Luganskului să-și pună și ei semnăturile pe acest document", a amintit Lavrov.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Politică
Lavrov a comentat acutizarea situației în Ucraina
Fluxul de știri
0