Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: PSRM Bălți este o echipă unită, Nesterovschi este un adevărat patriot

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Chiar dacă acum câteva zile mai mulți socialiști de la Bălți și-au suspendat calitatea de membri PSRM, nefiind de acord cu candidatura lui Nesterovschi la funcția de primar, opinia acestora se pare că nu este împărtășită de marea majoritate a echipei.
CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Alexandr Nesterovschi, candidatul BCS în alegerile pentru fotoliul de primar la Bălți, a fost reales ieri în funcţia de președinte al organizației municipale a Partidului Socialiștilor din municipiul Bălți. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, pe rețelele de socializare.
Dodon a participat duminică la conferința organizației la care au fost discutate sarcinile formațiunii ca ”principala forță de opoziție din țară, unica alternativă a regimului antipopular de la guvernare”.
În pofida unor disensiuni iscate în rândurile organizației bălțene, Dodon a subliniat că socialiștii sunt o echipă puternică și unită.
Amintim că sâmbătă, 6 noiembrie, 20 de membri ai organizației Bălţi a Partidului Socialiştilor în frunte cu fostul deputat Alexandru Usatîi şi-au suspendat calitatea de membri ai partidului.
Aceștia s-au declarat nemulțumiți de șeful organizației locale de partid, Alexandr Nesterovschi, care candidează pentru funcția de primar al orașului din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). În opinia lor, ”Nesterovschi nu este persoana capabilă să consolideze rândurile partidului, atrăgând noi membri cinstiți și cu autoritate din rândul locuitorilor orașului Bălți”.
Totuși, această părere nu pare să fie împărtășită de majoritatea membrilor organizației locale a PSRM, care i-au acordat în continuare acestuia vot de încredere la șefia partidului. Liderul PSRM a apreciat că Alexandr Nesterovschi este ”un adevărat patriot al Moldovei și al orașului Bălți, un bun organizator și lider, o persoană principială și onestă, un prieten și coleg devotat”.
”Pe parcursul ultimilor 10 ani, am trecut împreună cele mai dificile perioade. Astăzi, el a fost reales în funcţia de președinte al organizației municipale a Partidului Socialiștilor din municipiul Bălți. Organizația din mun. Bălți înseamnă o echipă unită și puternică, motivată să învingă și să dezvolte orașul natal”, a declarat Igor Dodon.
Primăria municipiului Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Politică
Conflict în rândul socialiștilor la Bălți, în ajunul alegerilor primarului
Fluxul de știri
0