Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19: Ce se întâmplă în spitalele din municipiul Chișinău

© Inquam Photos / OCTAV GANEABolnav de COVID la spital
Bolnav de COVID la spital - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Situația pandemică în municipiul Chișinău a fost examinată în cadrul ședinței serviciilor municipale.
CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Presiunea pe spitalele din Chișinău implicate în tratamentul infecției de coronavirus a scăzut. Informația a fost prezentată de primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. Potrivit lui Ceban, se atestă și o reducere a numărului de infectări zilnice cu COVID-19.
„Există suficiente paturi de tratament pentru bolnavii de COVID-19, de asemenea sunt locuri și în secțiile de terapie intensivă”, a menționat edilul.
În același timp, numărul de decese este extrem de mare. În prima săptămână a lunii noiembrie s-a înregistrat cel mai mare număr de decese de la declanșarea pandemiei. Ceban a reiterat mesajul pentru cetățeni să se vaccineze împotriva coronavirusului.
Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în ultima săptămână numărul deceselor a ajuns și până la 49 de oameni în 24 de ore. De la începutul pandemiei, în martie 2020, numărul deceselor în țara noastră a ajuns la peste opt mii de victime.
Вакцинация от COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Coronavirus
Expert rus: De ce este necesară vaccinarea obligatorie împotriva COVID
Fluxul de știri
0