Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Expert rus: De ce este necesară vaccinarea obligatorie împotriva COVID

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaВакцинация от COVID-19 в Москве
Вакцинация от COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Specialistul a explicat de ce crede că este necesară introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului în Rusia.
CHIŞINĂU, 7 nov - Sputnik. Introducerea vaccinării obligatorii ne va ajuta să facem față posibilei apariții a unor tulpini mai periculoase de SARS-CoV-2 în Rusia, consideră Petr Ciumakov, membru corespondent al Academiei Ruse de Științe, șef al Laboratorului proliferarea celulară al Institutului de Biologie Moleculara Enghelgardt din Rusia.. După cum scrie ”Izvestia”, declarațiile au fost făcute pe 7 noiembrie la ”Radio Rusia”.
„Consider că ar trebui să fie vaccinare obligatorie”, a menționat el.
Potrivit lui Ciumakov, cei care se opun acum vaccinării, ulterior „vor fi recunoscători”. Expertul a precizat că acum în Rusia este necesară o rată a imunizării colective la nivelul de 80%.
„Iar dacă va continua așa și mai departe, va fi și o altă (tulpină), un Epsilon, de exemplu, atunci poate că 90% vor trebui (vaccinați), înțelegeți, peste tot”, a adăugat Ciumakov.
Pe 26 octombrie, imunologul Irina Iarțeva, a menționat într-un comentariu pentru ”Izvestia” cu privire la introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului pentru anumite categorii de cetățeni în toate regiunile Rusiei, că vaccinarea la scară largă a populației oprește creșterea masivă a morbidității, scoate presiunea de pe sistemul de Sănătate.
PIRANHA 5  - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Coronavirus
Geneva: Cei care se vor vaccina vor putea câștiga o călătorie cu tancul
Pe lângă vaccinare, este necesară revaccinarea permanentă pentru a reduce la maximum transmiterea virusului, a spus specialistul. Deseori, cetățenii nu pot fi determinați să se vaccineze prin alte mijloace decât prin măsuri precum vaccinarea obligatorie a anumitor categorii.
Fluxul de știri
0