Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Comuniștilor și-a ales președintele pentru următoarea perioadă

© Sputnik / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaЗаседание нового парламента Молдавии
Заседание нового парламента Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Vladimir Voronin a fost reales la cârma PCRM. Decizia a fost adoptată duminică în cadrul Congresului al IX-lea al Partidului Comuniștilor din Moldova.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Chiar dacă în presă au fost vehiculate presupuneri că la congresul din 7 noiembrie Partidul Comuniștilor din Moldova (PCRM) își va alege un nou cârmaci, aceste prognoze nu s-au adeverit. Reprezentanții formațiunii au decis astăzi că Vladimir Voronin va rămâne în continuare în fruntea partidului.
De altfel, Voronin însuși și-a anunțat în repetate rânduri intenția de a renunța la șefia PCRM.
Astfel, în septembrie 2021, el a declarat în studioului radio Sputnik Moldova că nu mai are de gând să pretindă la funcția de șef al PCRM.
„A fi în fruntea partidului timp de 30 de ani, de la momentul înființării, este o mare povară. Din 1998, am devenit partid parlamentar. Apoi am fost la putere, de două ori am deținut funcția de președinte. Toate acestea le voi prezenta pentru a-i convinge pe delegații congresului că este timpul să-mi prezint in fel de demisie onorabilă”, a declarat Voronin.
Ulterior, într-un interviu pentru presă Voronin a menționat că în această chestiune ”ne vom sfătui în careul partidului”.
Primăria municipiului Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Politică
Conflict în rândul socialiștilor la Bălți, în ajunul alegerilor primarului
Fluxul de știri
0