Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Parlamentele Rusiei și Belarusului vor avea o foaie de parcurs a integrării

© POOL / Accesați arhiva multimediaRusia Belarus
Rusia Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Parlamentele Rusiei și Belarusului vor elabora o foaie de parcurs pentru accelerarea procesului de integrare a celor două state.
steCHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Realizarea acordurilor de integrare a Rusiei și Belarusului necesită o cooperare parlamentară strânsă, elaborarea unor inițiative legislative și a unei „foi de parcurs” a participării deputaților în aceste procese, declarat președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

“În cadrul realizării programelor unionale pe domenii, parlamentele Rusiei și Belarusului urmează să depună multă efort în ceea ce privește unificarea legislației celor două țări”, a scris Volodin în canalul său Telegram.

Politicianul a adăugat că la îndeplinirea obiectivelor de integrare sunt necesare “zeci de soluții legislative”, iar pentru parlamentari e importantă elaborarea unei “foi de parcurs”.

“La următoarea ședință a Adunării Parlamentare este necesară discutarea unor pași comuni în susținerea legislativă a deciziilor președinților țărilor noastre. Este nevoie de o foaie de parcurs a participării deputaților în realizarea acestor procese de integrare”, a menționat președintele Dumei de Stat.

De asemenea, Volodin a subliniat că este importantă consolidarea contactelor între comisiile de profil ale Dumei de Stat și Adunării Generale a Belarusului, utilizarea platformelor online pentru cooperare. Potrivit spicherului, “luând în considerare ultimele alegeri în Duma de Stat, urmează să actualizăm componența delegația în Adunarea Parlamentară a Uniunii Statale”.
“Toate aceste probleme urmează să fie abordate la ședința Consiliului Dumei de luni. De asemenea, săptămâna următoare le vom discuta cu colegii noștri belaruși”, a adăugat Volodin.
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenk - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Putin și Lukașenko au semnat decretul privind Uniunea Statală
Fluxul de știri
0