Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Oficial UE: O pace durabilă în Europa este posibilă cu participarea Rusiei

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaFlagul Federației Ruse și UE
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Ministrul austriac de Externe crede că soluționarea unor probleme de nivel regional sau global este posibilă doar cu participarea Rusiei.
CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. O pace durabilă în Europa și soluționarea unui număr de probleme globale și regionale sunt posibile doar cu participarea Rusiei, a declarat noul ministru austriac de Externe, Michael Linhart, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
Potrivit acestuia, relațiile dintre Bruxelles și Moscova au fost serios afectate pe fondul revenirii Crimeii în componența Federației Ruse, a conflictului din estul Ucrainei, a cazurilor Skripal și Navalnîi. Austria, ca membru al UE, este adeptul unei politici de abordare duală a relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia.

„Dacă anumite linii roșii sau intersectat, noi, ca UE, nu putem trece la ordinea de zi, fiind nevoiți să întreprindem anumiți pași corespunzători, mai întâi de toate pentru a respecta dreptul internațional. În același timp, suntem pentru dialog și menținerea deschisă a canalelor de comunicare între Uniunea Europeană și Rusia. Pentru că numai împreună cu Rusia putem rezolva o serie de probleme regionale și globale și putem asigura pacea durabilă în Europa”, a spus Linhart.

El a menționat că în prezent nu are informații despre anumite discuții concrete cu privire la un eventual summitului Moscova-Bruxelles. Ideea unei astfel de întâlniri a fost exprimată de președintele francez Emmanuel Macron și de cancelarul german Angela Merkel, iar fostul cancelar austriac Sebastian Kurz a susținut-o activ.
Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Internațional
Merkel: Relațiile cu Rusia au fost întotdeauna deosebite
Fluxul de știri
0