Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Merkel: Relațiile cu Rusia au fost întotdeauna deosebite

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Angela Merkel a declarat că este necesară menținerea unor contacte cu Rusia, în pofida tuturor dificultăților.
CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. În pofida tuturor dificultăților, este necesară menținerea contactelor cu Moscova, a declarat cancelarul interimar al Germaniei, Angela Merkel, în timpul ceremoniei de decorare cu ordinul Walther Rathenau la Berlin.
Vineri, în Atrium Deutsche Bank ea a primit premiul pentru succesele extraordinare obținute în sfera politică.
“Trebuie să rămânem în dialog cu Rusia”, a declarant Merkel. Potrivit ei, conflictul din Donbas și situația din jurul Crimeii “au tulburat adânc ordinea noastră europeană”, însă “una nu exclude alta”.
Merkel a declarat că Germania și Franța își vor continua activitatea în „formatul Normandia” pentru realizarea acordului de la Minsk.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Politică
Putin, Merkel și Macron au avut o convorbire telefonică
“Relațiile dintre Germania și Rusia au fost întotdeauna deosebite”, a conchis politicianul.
Merkel s-a pronunțat cu mai multe ocazii despre necesitatea normalizării relațiilor UE și NATO cu Moscova. În iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținute cu liderul francez Emmanuel Macron, ea a declarant că dialogul între statele de pe continent este necesar pentru menținerea stabilității și securității.
Walther Rathenau a fost un politician german, industriaș, ministru al Afacerilor Externe al Republicii de la Weimar. Institutul Walther Rathenau acordă anual un premiu în numele acestuia. Astfel, premiul a fost de-a lungul timpului mai multor politicieni, între care Hans-Dietrich Genscher, Shimon Peres, Hillary Clinton, Donald Tusk.
Rețeaua moldovenească de distribuire a gazelor - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Politică
Merkel și Sandu au discutat despre aprovizionarea cu gaze a Moldovei
Fluxul de știri
0