Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Militarii ruși sunt cu ochii pe navele SUA în Marea Neagră

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaFlota Militară Maritimă Rusă
Flota Militară Maritimă Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Militarii ruși urmăresc exercițiile navelor SUA în Marea Neagră și nu vor admite niciun fel de provocări.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Militarii ruși urmăresc navele militare ale SUA în Marea Neagră și nu vor admite nicio provocare din partea acestora, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la postul de televiziune Rossiya 1.
Săptămâna trecută, în bazinul Mării Negre a intrat distrugătorul american “Porter”, iar la începutul acestei săptămâni – nava amiral a Flotei a șasea “USS Mount Whitney”. Forțele navale ale SUA și NATO demarează operațiuni comune “pentru asigurarea securității și stabilității în regiune”.
“Știți, desigur, noi înțelegem: când în Marea Neagră intră o navă a unei țări din afara regiunii, când înțelegem că la bord se află arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, când înțelegem că aceste arme sunt acolo, adică ea nu merge la o plimbare turistică, evident că o urmărim, o escortăm și înțelegem că în orice moment sunt posibile provocări de tot felul, așa cum a fost recent în cazul navei britanice. Desigur, nu trebuie să admitem astfel de lucruri”, a declarat Șoigu.
Potrivit oficialului rus, SUA încearcă din nou să testeze “în ce măsură suntem pregătiți, în ce măsură este organizat sistemul nostru pe țărmul Mării Negre și, în general, în toată partea de sud a țării”. Și americanii nu sunt singurii în aceste verificări și în astfel de abordări, a adăugat Șoigu.
“Din câte înțeleg, urmează să aibă loc exerciții, exerciții cu vecinii noștri, exerciții cu flota georgiană și cea ucraineană. Ei bine, și noi desfășurăm și vom desfășura exerciții”, a conchis ministrul.
Navă americană în timpul exercițiilor în Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Politică
General american: SUA au nevoie de Marea Neagră
În iunie, distrugătorul britanic Defedender a violat frontiera de stat a Rusiei în Marea Neagră. El a fost determinat să se retragă din apele teritoriale prin eforturile comune ale flotei și aviației ruse. În octombrie, un incident similar a avut loc în Marea Japoniei – nava americană Chafee a încercat să încalce frontiera rusă, însă a fost nevoită să se retragă sib presiunea navei antibarcă “Admiral Tribuț”.
Fluxul de știri
0