Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

General american: SUA au nevoie de Marea Neagră

CC0 / U.S. Special Operations Command Europe / SSG Henry Gundacker / Navă americană în timpul exercițiilor în Marea Neagră
Navă americană în timpul exercițiilor în Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Generalul Hodges: SUA au nevoie de Marea Neagră pentru a stăvili Rusia și Iranul.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Statele Unite sunt interesate de Marea Neagră pentru a opune rezistență Rusiei, a declarat fostul comandant-șef al trupelor americane în Europa, generalul Ben Hodges.
„Trebuie să gândim strategic: avem nevoie de Marea Neagră pentru a stăvili Rusia și Iranul și, de asemenea, pentru a-i proteja pe aliații și prietenii noștri din regiune”, a spus el într-un interviu acordat canalului ucrainean "Громадьске телевидение".
În același timp, generalul a remarcat că Biden nu are o înțelegere clară a politicii care ar trebui promovată în regiunea Mării Negre.
"Această administrație nu are până în prezent o strategie clară pentru regiunea Mării Negre. Știu că lucrează deja la ceva acolo, dar de facto deocamdată nu există nimic", a adăugat el.
Hodges a propus să fie crescute presiunile diplomatice asupra Rusiei, să fie majorate investițiile economice în țările din regiune și să fie îmbunătățite calitativ relațiile cu Ucraina și Turcia.
Militari ucraineni la exerciții comune NATO  - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Editoriale
„Lumea se va cutremura”: Ce se va întâmpla dacă Ucraina va adera la NATO
”Eu îmi doresc ca Ucraina să fie membru NATO. Îmi doresc ca Georgia să fie membru NATO”, a adăugat generalul.
Anterior, fostul șef adjunct al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenentul Igor Romanenko, a declarat că rachetele Brimstone, pe care Marea Britanie intenționează să le furnizeze Ucrainei, vor permite „distrugerea” navelor militare rusești. Potrivit lui Romanenko, datorită prezenței unor astfel de armamente, Ucraina va avea posibilitatea să dea „un răspuns mai puternic” la „provocările” Rusiei.
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Rusia
MAE rus: SUA și aliații lor transformă Marea Neagră într-o zonă de confruntare
Fluxul de știri
0