Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medic român: Revelionul îl vor sărbători cei care vor supraviețui

© Inquam Photos / OCTAV GANEASpital
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Managerul Spitalului Matei Balș din București vine cu un avertisment pentru români legat de cum vor sărbători trecerea în noul an.
BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Cu toate că a mai rămas destul timp până la Revelion, una din întrebările românilor, îndreptățite în actualul context pandemic, este cum vor sărbători trecerea în noul an.
Managerul Spitalului Matei Balș, Cătălin Apostolescu, spune că avem la îndemână mijloacele de a opri pandemia și că dacă le folosim va fi bine, dacă nu, va fi rău.
”Revelionul îl vor sărbători doar cei care vor supraviețui. Cei care vor un nou an trebuie să aibă grijă să supraviețuiască”, spune medicul, potrivit digi24.ro.
În opinia sa, este necesară o schimbare a legislației în România. Medicul consideră că pandemia de coronavirus este echivalentul unui război, de aceea este nevoie de legi pentru pandemie, fiindcă nu se poate pleca la război cu legi de pace.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Coronavirus
Un medic român spune dacă vaccinurile anti COVID-19 pot provoca infertilitate
La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, este de părere că scăderea numărului de vaccinări este efectul eșecului certificatului verde la votul din Parlament. El a subliniat că o parte din populație se vaccina că era implementat certificatul verde.
”Când au văzut că certificatul verde nu se mai implementează nu s-au mai vaccinat. Aici e categoria populației tinere care consideră că nu-i afectează pe ei prea mult”, a explicat Arafat.
Potrivit medicului pneumolog Florin Mihălțan, nouă din zece pacienți internați în stare gravă sunt nevaccinați, iar al zecelea este, de obicei, în grupul de risc major.
”Cei vaccinați sunt protejați, cei nevaccinați sunt primii candidați”, a punctat Mihălțan.
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Și astăzi un număr foarte mare de infectări și decese
Fluxul de știri
0