Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un medic român spune dacă vaccinurile anti COVID-19 pot provoca infertilitate

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Profesor doctor Radu Vlădăreanu a răspuns la una din întrebările care frământă o parte a femeilor din România și anume cea referitoare la efectul vaccinului anti COVID-19 asupra fertilității. Declarația medicului.
BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Provoacă sau nu vaccinurile anti COVID-19 infertilitate, un medic român a explicat care este poziția lui asupra acestui subiect.
Profesor doctor Radu Vlădăreanu spune că vaccinul în timpul sarcinii este puternic recomandat, pentru că s-a dovedit că este sigur.
Mai mult, acesta a explicat că vaccinul se poate face în orice lună de sarcină, înainte de a rămâne însărcinate, în primele zile, oricând pe perioada sarcinii, în timpul lăuziei şi alăptării.
”Nu am nici un motiv să recomand vaccinarea COVID-19 după naştere, pentru că femeia însărcinată care face COVID are şanse, deşi rare, să facă o formă foarte gravă a bolii”, a subliniat profesorul.
Acesta a precizat că au existat decese materne sau că fătul a decedat intrauterin, fie s-a născut prematur, ceea ce înseamnă un impact foarte mare pe timpul vieții.
Când pot face gravidele a treia doză de vaccin anti COVID-19?
Medicul spune că se poate face a treia doză oricând este necesar, indiferent de starea sarcinii și a subliniat că sunt situații în care femeia a rămas gravidă imediat după administrarea vaccinului și că sunt multe situații de acest gen. El a adăugat că a face vaccinul nu este nimic grav, pe lângă o durere de braţ locală.
Vaccinul Pfizer / BioNTech - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Coronavirus
EMA a comentat informațiile despre încălcările admise la testarea vaccinului Pfizer
”Vaccinarea cu ARN mesager este foarte veche, însă lucrul acesta nu a devenit foarte clar în rândul populaţiei. Oportunitatea a fost acum, şi a fost foarte bine speculată de aceste minţi geniale care au creat vaccinul”, a precizat medicul, potrivit antena3.ro.
Fluxul de știri
0