Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria: Nord Stream 2 contribuie la securitatea energetică a Europei

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Accesați arhiva multimedia Nord Stream 2
 Nord Stream 2 - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Proiectul Nord Stream 2 contribuie la consolidarea securității energetice a Europei, a declarat noul ministru de Externe al Austriei.
BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Proiectul Nord Stream 2 contribuie la securitatea energetică a Europei, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti nou ministru de Externe al Austriei, Michael Linhart.
“Austria urmărește obiective ambițioase în probleme climatice. Însă gazul va continua să fie utilizat până la o decarbonizare totală. În acest context, Nord Stream 2 contribuie la securitatea energetică”, a spus el.
Gazoductul Nord Stream 2 se întinde de pe țărmul Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania și constă din două linii cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi pe an. Construcția acestuia s-a încheiat pe 10 septembrie.
În prezent are loc un proces de certificare, Nord Stream 2 AG în calitate de operator independent, pentru ca proiectul să corespundă condițiile directivei gazelor UE, în special, prevedere care cere separarea funcției de furnizor și transportator.
Tribunalul regional din Dusseldorf a respins plângerea companiei împotriva deciziei autorității de reglementare germane de a nu scuti gazoductul de jurisdicția normelor europene, dosarul a fost transmis la Curtea Supremă a Germaniei.
Nord Stream-2 - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Internațional
Germania: În cât timp ar putea fi certificat Nord Stream-2
Fluxul de știri
0