Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

China a îndemnat SUA să înceteze manipulările politice în jurul provenienței COVID

© Sputnik / Анна Раткогло / Accesați arhiva multimediaChina
China - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Abonare
Partea americană a fost îndemnată să dea dovadă de coeziune în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.
CHIŞINĂU, 6 nov - Sputnik. China a îndemnat Statele Unite înceteze manipulările politice în jurul originii COVID-19, partea americană fiind rugată de asemenea să dea dovadă de mai multă transparență în această problemă - acest lucru a fost anunțat vineri în cadrul unui briefing de către purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin, informează RIA Novosti.
„Solicităm din nou Statelor Unite să înceteze manipularea politică, să revină pe calea corectă a coeziunii în lupta împotriva pandemiei și aflării originii coronavirusului pe cale științifică”, a spus diplomatul.
Wang Wenbin și-a exprimat speranța că Statele Unite vor putea să demonstreze transparență, așa cum a făcut China, de asemenea, că vor începe să colaboreze de urgență cu organizațiile competente în studierea originii COVID-19 și să deschidă un laborator biologic în Fort Detrick pentru a efectua acolo cercetări comune cu OMS.
Reprezentantul serviciului de presă al Casei Albe, Karin Jean-Pierre, a declarat anterior că Statele Unite și partenerii lor vor continua să facă presiuni asupra Chinei pentru a identifica sursele de proveniență a coronavirusului.
SUA a publicat ultimul raport cu privire la originea coronavirusului săptămâna trecută. În el este menționat că comunitatea de informații din SUA nu favorizează niciuna dintre cele două teorii principale ale originii coronavirusului, naturală sau de laborator, considerând că oricare dintre ele ar putea fi corectă. Potrivit documentului, comunitatea de informații din SUA consideră că COVID-19 nu a fost modificat genetic.
coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Coronavirus
A apărut o nouă mutație a coronavirusului - AY.4.2, e posibilă o răspândire la scară largă
În replică, Ministerul chinez de Externe a declarat că raportul este politizat, lipsit de suport științific și credibilitate și că obsesia Washingtonului pentru manipularea politică nu poate decât să dăuneze luptei globale împotriva COVID-19.
Fluxul de știri
0