Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia avea planuri de aderare la NATO - dezvăluirile unui fost șef al Alianței

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Rusia avea planuri de aderare la NATO, despre aceasta a declarat un fost șef al Alianței Nord Atlantice.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. La începutul preşedinţiei sale, Vladimir Putin chiar se aştepta ca Rusia să se alăture Alianţei Nord-Atlantice, a declarat George Robertson, politician britanic şi şeful NATO în perioada 1999-2004.
El și-a împărtășit amintirile despre discuțiile cu liderii ruși într-o conversație cu One Decision Podcast, citat de RIA Novosti.
Potrivit lui Robertson, Putin, când s-au întâlnit pentru prima dată, și-a exprimat dorința de a face Rusia parte a Europei de Vest.

"Putin a spus:" Când aveți de gând să ne invitați în NATO? " - " Ei bine, noi nu invităm să se adere la NATO, oamenii solicită să adere la NATO", și Putin a replicat: „De fapt, nu suntem la egalitate cu multe alte țări care nu au aceeași importanță”, a povestit ex-secretarul general al Alianței conversația sa cu președintele rus.

După cum a menționat politicianul, opiniile lui Putin s-au schimbat din cauza Revoluției Portocalii din Ucraina, în care a văzut interferența politică și financiară a Alianței, precum și din cauza expansiunii NATO către Est.
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Moldova și Rusia
Ambasadorul Rusiei în Moldova - mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Unității Naționale
Astfel, România, Bulgaria, Slovacia, Slovenia, Letonia, Estonia și Lituania au decis să se alăture organizației în 2004, urmate de Croația și Albania cinci ani mai târziu. Georgiei și Ucrainei, la rândul lor, li s-a promis aderarea încă din 2008, dar rămân încă în afară.
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a spus că NATO a fost creată nu pentru pace, ci pentru confruntare. Potrivit acestuia, conducerea rusă nu și-a făcut niciodată iluzii cu privire la Alianță.
Fluxul de știri
0