Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul Rusiei în Moldova - mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Unității Naționale

© Photo : Ambasada Federației Ruse în Republica MoldovaAmbasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Pe 4 noiembrie, în Rusia este sărbătorită Ziua Unității Naționale. Oleg Vasnețov a atras atenția asupra faptului că această sărbătoare este una relativ recentă, dar, în același timp, își are originile din vechi timpuri.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, și-a felicitat compatrioții cu ocazia Zilei Unității Naționale.
„Sărbătoarea de astăzi este una dintre cele mai tinere din calendarul rus. În același timp, ea își are originile din vechi timpuri: în 1612, miliția populară condusă de Kuzma Minin și Dmitri Pojarski a eliberat Moscova de invadatorii străini și a oprit tulburările, ceea ce a salvat Patria de prăbușire. Azi ne amintim despre rădăcinile noastre, despre faptele eroice și despre marea formare a Patriei Ruse.
Anume în acele vremuri îndepărtate, grație eroismului și solidarității strămoșilor noștri, indiferent de origine, religie și poziție în societate, am reușit să ne apărăm Patria și să punem bazele unei noi etape istorice a statului rus.
Spiritul atotputernic de unitate al poporului nostru a fost transmis din generație în generație. Este de remarcat faptul că în 1649 această zi a fost declarată sărbătoare ortodoxă de stat a icoanei din Kazan a Maicii Domnului.
Vorbind despre Ziua Unității Naționale, președintele rus Vladimir Putin a remarcat că cea mai solidă și de încredere bază pentru dezvoltarea de succes a țării noastre este unitatea societății ruse, loialitatea față de valorile păcii și încrederea reciprocă între oameni de diferite naționalități. Păstrarea acestor tradiții este o datorie care se onorează din generație în generație de-a lungul istoriei neamului.
Din tot sufletul vă doresc, dragi prieteni, sănătate, forță și înțelegere reciprocă!”, a declarat ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov.
Ziua Unității Naționale este o sărbătoare de stat a Federației Ruse, care este marcată anual pe 4 noiembrie. A fost decretată în memoria evenimentelor din 1612, când miliția populară condusă de Kuzma Minin și Dmitri Pojarski a eliberat Moscova de invadatorii polonezi.
La Palatul Republicii a fost inaugurată o expoziție cu prilejul Zilei Unității Naționale - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Moldova și Rusia
Rusia multinațională, prin ochii fotografilor agenției Sputnik
Fluxul de știri
0