Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin, Merkel și Macron au avut o convorbire telefonică

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
Liderii celor trei țări au decis să dispună intensificarea activității pe direcția ”formatului normand”.
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, au avut luni seară o convorbire telefonică. Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al Kremlinului.
În cadrul conversației, părțile au discutat stagnarea „îngrijorătoare” în procesul de soluționare a conflictului intern ucrainean. Liderii celor trei țări au menționat importanța realizării acordurilor de la Minsk din 2015 ca bază fără alternativă a reglementării.
„Președintele Rusiei a dat o apreciere principială liniei promovate de autoritățile de la Kiev, care se eschivează cu încăpățânare de la îndeplinirea atât a obligațiilor care le revin în temeiul acordurilor de la Minsk, cât și a acordurilor la care s-au ajuns în cadrul summit-urilor anterioare în formatul ”normand”, inclusiv la Paris (9 decembrie 2019)”, este menționat în comunicatul serviciului de presă.
Având în vedere starea dificilă care se înregistrează în reglementarea conflictului din sud-estul Ucrainei, liderii celor trei țări au decis să dispună ca ministerele lor de externe să intensifice activitatea pe direcția ”formatului normand”.
"Miniștrii de externe vor activa în direcția organizării unei întâlniri în acest format la nivelul lor. De asemenea, s-a convenit să continue prin canalele corespunzătoare studierea premiselor pentru o posibilă organizare, dacă este cazul, a unui summit în ”formatul normand", este specificat în comunicat.
Este precizat de asemenea că în timpul convorbirii au fost abordate și alte probleme internaționale, cum ar fi lupta împotriva terorismului în țările africane.
Complex pentru pregătirea exportului de gaz în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Rusia
Putin a dispus respectarea tuturor angajamentele privind tranzitul gazului prin Ucraina
Fluxul de știri
0