Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost vicepremier pentru reintegrare critică dur activitatea lui Kulminski

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaВице-премьер Молдовы Ольга Чеботарь встретилась с главой Миссии ОБСЕ в Молдове Клаусом Нойкирхом.
Вице-премьер Молдовы Ольга Чеботарь встретилась с главой Миссии ОБСЕ в Молдове Клаусом Нойкирхом. - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a criticat dur activitatea lui Kulminski în această funcție.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a criticat activitatea lui Vladislav Kulminski în această funcție. Asta după ce el și-a depus astăzi demisia, invocând motive personale. În după-amiaza zilei de 5 noiembrie, cererea de demisie a fost semnată de premierul Natalia Gavrilița.
Cebotari scrie pe pagina sa de Facebook că în cele aproape trei luni de mandat, Kulminski a dat dovadă mai degrabă de inactivitate decât de activitate. Ea a criticat lipsa de acțiuni în problematica transnistreană, care ar trebui să joace un rol primordial în politica Republicii Moldova.
„În aceste aproape trei luni de mandat avem zero rezultate în procesul de negocieri, o stagnare totală în activitatea Grupurilor sectoriale de lucru, amânarea, de către domnul Kulminski a rundei de negocieri în formatul 5+2 preconizată la Stockholm pentru 2-4 noiembrie, mult gust amar și o echipă descurajată a BPR”, a scris Cebotari.
Fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare a mai spus că nu și-a permis să-i aducă critici lui Kulminski în perioada exercitării mandatului în această funcție, dar astăzi, după anunțarea demisiei, nu poate să nu-și exprime gândurile.
„Cred că domnul Kulminski a învățat o lecție și a înțeles că funcția de viceprim-ministru impune multă responsabilitate și curaj....E mai ușor să fii vlogger care ia interviuri, decât să creezi și să implementezi politici de reintegrare a țării”, a mai scris Olga Cebotari, fost vicepremier pentru Reintegrare.
Amintim, cererea lui Vladislav Kulminski privind demisia din funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare a fost semnată de prim-ministrul Natalia Gavrilița. Anterior viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, a deținut funcția de consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu.
Natalia Gavrilița și Vladislav Kulminski - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Politică
Ce spune Gavrilița despre demisia lui Kulminski
Fluxul de știri
0