Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Gavrilița despre demisia lui Kulminski

© Photo : Facebook / Natalia GavrilițaNatalia Gavrilița și Vladislav Kulminski
Natalia Gavrilița și Vladislav Kulminski - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Cererea de demisie a vicepremierului pentru reintgrare a fost semnată de prim-ministrul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Cererea lui Vladislav Kulminski privind demisia din funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare a fost semnată de prim-ministrul Natalia Gavrilița. Ea a anunțat pe pagina sa de Facebook că regretă decizia lui Kulminski, dar că o înțelege.
„Azi am semnat cererea de demisie a viceprim-ministrului Vlad Kulminski. Regretăm decizia colegului nostru, dar înțelegem că așa sunt circumstanțele”, a scris premierul.
Totodată, Gavrilița a încercat să spulbere opiniile vehiculate în spațiul public cu referire la motivul real al acestei demisii, care ar fi în opinia unora lipsa profesionalismului în domeniu. Mai mult, Gavrilița spune că expertiza lui Kulminski va fi utilă pentru echipa guvernamentală.
„Cert e că demisia dumnealui vine din motive personale și nu are legătură cu performanțele înregistrate pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean. Am toată certitudinea că expertiza dlui Kulminski va fi foarte utilă și de acum înainte pentru echipa de la Guvern”, a mai spus premierul.
Amintim, vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a demisionat din funcție. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către Direcția comunicare și protocol a Guvernului, care a precizat că Kulminski a luat această decizie din motive personale.
Amintim că anterior viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, a deținut funcția de consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu.
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Politică
Ciurea: Kulminski nu s-a încadrat în echipa guvernamentală
Fluxul de știri
0