Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Uciși pentru că au trișat în cărți: Detalii despre tinerii omorâți și aruncați în pădure

© Sputnik / Mihai CarausAcces interzis Politia
Acces interzis  Politia - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Inspectoratul General al Poliției a venit cu detalii despre omorul dublu din satul Hiliuți, raionul Fălești.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Cei doi tineri, depistați morți într-o fâșie forestieră din raionul Fălești, au fost omorâți pentru că au trișat în timpul unui joc de cărți. Potrivit oamenilor legii, unul dintre tineri era sportiv de performanță.
Detaliile sunt oferite în contextul în care joi au fost depistate corpurile neînsuflețite a doi tineri de 25 și 26 de ani în fășia forestieră din sectorul de vile de lângă satul Hiliuți. Astăzi, oamenii legii au decis să vină cu informații suplimentare despre victime și suspecții care ar fi comis crima.
Potrivit șefului-adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuță, victimele au mai fost anterior în vizorul Poliției. Totodată, unul dintre tinerii omorâți a fost eliberat recent din penitenciar, după ce a stat un an în arest preventiv fiind cercetat pentru omor și tâlhărie.
Cu o zi înainte de a fi depistate corpurile neînsuflețite a celor doi, rudele unuia dintre ei a sunat la poliție pentru a anunța despre dispariția tânărului. Cel care au anunțat oamenii legii despre depistarea trupurilor a fost un localnic. Acesta a spus s-a pornit la via sa, iar în drum i-a observat pe tinerii cum zăceau la pământ.
Igor Zglavuță a menționat că cei doi tineri au fost omorâți din motiv de răzbunare pentru că aceștia ar fi trișat în timp ce jucau cărți cu un grup de criminali. Cei doi au reușit să câștige o sumă de trei mii de euro, iar suspecții nu au putut ierta faptul că au fost amăgiți.
Astfel, tinerii au fost ademeniți sub pretextul că suspecții vor să-și ia revanșa și să mai joace o partidă de cărți.
Acces interzis - Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Accidente
Omor la Soroca: Un bărbat de 67 de ani a fost înjunghiat mortal
„Tinerii au mers la o casă unde s-au întâlnit cu suspecții, iar acolo au fost imobilizați, încărcați într-o mașină și duși în pădurea din Hiliuți. Cei doi tineri au fost bătuți în cap cu o rangă de metal până la moarte, iar mașina a fost incendiată”, anunță poliția.
Potrivit poliției, pe cazul dat au fost reținute patru persoane pentru 72 de ore. Oamenii legii au evitat să spună dacă suspecții își recunosc vina, pe motiv că asta ar putea afecta mersul anchetei.
Totodată, s-a stabilit că toți patru suspecți au antecedente penale, iar la momentul reținerii a fost necesară intervenția mascaților de la Fulger, pe motiv că doi dintre ei erau înarmați. Astfel, doi dintre suspecți au fost reținuți în timp ce se aflau acasă, iar doi au fost luați din stradă. Oamenii legii întreprind măsuri pentru a descoperi și alți complici.
Este de menționat faptul că dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă detenție pe viață.
Alcool - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Accidente
Și-au bătut până la moarte amicul de pahar: Cum s-a întâmplat tragedia
Amintim că joi, în jurul orei 13:50, în fășia forestieră din sectorul de vile de lângă satul Hiliuți, raionul Fălești, au fost depistate corpurile neînsuflețite a doi tineri. Polițiștii și medicul legist ajunși la fața locului au constatat, în urma examinării inițiale, că corpurile neînsuflețite aveau semne vizibile de moarte violentă, caracteristice maltratării. Potrivit oamenilor legii, cei doi bărbați erau locuitori ai orașului Bălți și aveau vârsta de 25 și 26 de ani.
Fluxul de știri
0