Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost deputat va ajunge pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПортфель чиновника. Архивное фото
Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Un fost deputat va ajunge pe banca de acuzații pentru îmbogățire ilicită. Când va avea loc prima ședință de judecată în acest dosar.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Fostul deputat PDM Constantin Țuțu va ajunge în curând pe banca acuzaților. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită în perioada când a exercitat funcția de demnitate publică. Instanța de judecată a stabilit data primei ședințe în dosarul fostului deputat. Astfel, prima ședință va avea loc în data de 16 noiembrie. Dosarul va fi examinat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.
© Screenshot / Judecătoria ChișinăuConstantin Țuțu va ajunge pe banca de acuzații pentru îmbogățire ilicită
Constantin Țuțu va ajunge pe banca de acuzații pentru îmbogățire ilicită - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Constantin Țuțu va ajunge pe banca de acuzații pentru îmbogățire ilicită
Anterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că pe 2 noiembrie a expediat în instanța de judecată dosarul fostului deputat, acuzat de îmbogățire ilicită și fals în declarații.
Procurorii anticorupție au stabilit că în perioada în care Constantin Țuțu a deținut funcția de deputat, 2014-2019, ar fi efectuat cheltuieli în sume mai mari decât veniturile realizate în aceiași perioadă. Totodată, pentru a ascunde veniturile și cheltuielile reale pe care le-a făcut în acea perioadă, ei ar fi inclus date false în declarația de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018.
„În privința învinuitului este aplicată măsura preventivă- obligarea de a nu părăsi țara și măsura asiguratorie - sechestrul asupra bunului imobil și a mijloacelor bănești în limita sumei de 800 000 lei”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.
Constantin Țuțu este luptător profesionist, el practică arte marțiale kickboxing și Muay Thai. În toamna anului 2014, Constantin Țuțu a devenit membru al Partidului Democrat din Moldova, iar la alegerile parlamentare din 2014 din Republica Moldova el a fost al 13-lea pe lista candidaților PDM. Din decembrie 2014 și până în 2019, el a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul fracțiunii PDM.
Сonstantin Țuțu - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2020
Republica Moldova
Constantin Țuțu a fost reținut de CNA, dar va sta inițial o perioadă acasă: Iată motivul
Fluxul de știri
0