Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania: În cât timp ar putea fi certificat Nord Stream-2

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaNord Stream-2
Nord Stream-2 - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Autoritatea de reglementare germană va continua să verifice condițiile legale pentru certificarea operatorului gazoductului Nord Stream-2 și independența funcționării rețelei, a declarat pentru Sputnik Ministerul german al Economiei.
BUCUREŞTI, 27 oct – Sputnik. „Agenția Federală pentru Rețele va continua procesul de certificare și va verifica alte condiții legale.
În special, independența rețelei nu este analizată de Ministerul Economiei, ci va fi evaluată de către Agenția Federală pentru Rețele ca parte a procesului de certificare ulterioară”, a declarat miercuri pentru Sputnik ministerul german al Economiei, adăugând că autoritatea de reglementare are la dispoziție patru luni pentru a finaliza procedura.
În același timp, Berlinul consideră că noua rută va crea mai multe oportunități și capacități mai sporite pentru transportul de gaze în perioadele de mare cerere.
„Pentru securitatea aprovizionării către UE și statele membre, conducta Nord Stream-2 servește ca o capacitate suplimentară pentru importurile de gaze naturale. Capacitatea suplimentară a conductei creează oportunități suplimentare de transport (…), o altă rută, prin care gazul merge de la punctul A la punctul B: din Rusia până în Germania, și, de aici, în toată Europa”, se arată în comunicat.
Marți, Ministerul german al Economiei a anunțat că a finalizat analiza cu privire la securitatea aprovizionării ca parte a procesului de certificare și a transmis-o Agenției Federale germane pentru Rețele. Ministerul a stabilit că certificarea nu va pune în pericol securitatea aprovizionării cu gaze către Germania și Uniunea Europeană.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Editoriale
Rusiei i se cer experimente pe oameni – iată cine plătește pentru asta
Nord Stream-2 este un proiect comun al companiilor Gazprom, Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper și Wintershall. Proiectul este destinat transportului de gaze naturale din Rusia către Germania prin Marea Baltică.
Pe 10 septembrie, compania rusească Gazprom a anunțat finalizarea construcției conductei, iar acum se așteaptă certificarea din partea autorităţii germane de reglementare.
Fluxul de știri
0