Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Veniturile, dar și cheltuielile la bugetul public național au crescut

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Финансов
Министерство Финансов  - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Ministerul Finanțelor anunță o creștere a veniturilor la bugetul public național pentru primele zece luni ale anului.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Veniturile la bugetul public național în primele zece luni ale anului au crescut cu 11,5 miliarde de lei față de perioada similară a anului trecut și constituie 61,6 de miliarde de lei. Totodată, cheltuielile, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, sunt mai mari cu 6,3 miliarde lei și constituie 63,5 de miliarde lei.
„Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 1,9 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 10,0 miliarde lei”, anunță Ministerul Finanțelor.
S-au majorat și veniturile bugetului de stat în 10 luni ale anului 2021. Acestea au constituit 38,9 de miliarde de lei, cu 8,1 miliarde mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 42,1 de miliarde de lei, mai mult cu 3,2 miliarde de lei comparativ cu perioada similară a anului trecut. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit de 3,2 miliarde de lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 6,1 miliarde de lei.
Conform Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale nr.181/2014 prioritar este onorarea obligațiunilor de deservire a datoriei de stat externă și internă, precum și achitarea salariilor, pensiilor și prestațiilor sociale.
Ministerul Finanțelor anunță că nu există riscuri de neexecutare/stopare a cheltuielilor aprobate în buget, dat fiind faptul că bugetul dispune de resurse financiare suficiente.
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Politică
A fost numit un nou viceguvernator al BNM: Cine este
Fluxul de știri
0