Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost numit un nou viceguvernator al BNM: Cine este

© Sputnik / Mihai CarausBanca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Deputații au aprobat numirea în funcție a unui nou viceguvernator la Banca națională a Moldovei.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Constantin Șchendra a fost numit în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, membru al Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul a 53 de deputați.
Constantin Șchendra este director al Departamentului supraveghere bancară din anul 2018, timp în care a participat la reformarea sectorului bancar și a contribuit la instaurarea bunei guvernanțe în băncile licențiate din Republica Moldova.
El este absolvent al Academiei de Studii Economice a Moldovei și deținător al Certificatului de Calificare al Auditorului Instituțiilor Financiare etc. Constantin Șchendra are o vastă experiență în auditarea situațiilor financiare în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și Standardele Naționale de Contabilitate (SNC), fiind implicat în diverse misiuni de audit, inclusiv în domeniile bancar și financiar.
Potrivit legislației, viceguvernatorii BNM sunt numiți de Parlament, la propunerea guvernatorului Băncii Naționale. Candidatura lui Constantin Șchendrea a fost propusă după expirarea mandatului lui Aureliu Cincilei.
Banca Națională - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
BNM, despre chemarea în judecată a Gazprombank: „Nu am înaintat o astfel de cerere”
Fluxul de știri
0