Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920
Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Când vor recupera elevii lecțiile ratate din cauza vacanței prelungite

© Sputnik / Mihai Carauselev
elev - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zile numărate au mai rămas până când elevii vor reveni la școală după vacanța de toamnă, care în acest an a fost prelungită. Iată cum vor fi recuperate lecțiile ratate.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. După ce Ministerul Educației a prelungit cu o săptămână vacanța de toamnă, elevii vor trebui să recupereze lecțiile pe care ar fi trebuit să le facă în mod normal în perioada 1-7 noiembrie.
Nu există un calendar strict în baza căruia vor fi recuperate orele după vacanță. Fiecare instituție de învățământ va decide când se va întâmpla acest lucru. Cert este că lecțiile vor fi recuperate până la sfârșitul primului semestru.
„Modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ în parte, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate.
Or, directorii instituțiilor de învățământ urmează să stabilească în săptămâna aceasta de comun acord cu cadrele didactice, părinții și elevii cum vor recupera orele din săptămâna curentă sau perioada extinsă a vacanței de toamnă”, a declarat anterior șeful Direcției Generale Educație a municipiului Chișinău Andrei Pavaloi.
Amintim că săptămâna trecută, autoritățile au decisă să prelungească vacanța de toamnă până în data de 7 noiembrie pe motivul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19.
De altfel, vacanța de toamnă a elevilor a început în acest an mai devreme. Anterior Ministerul Educației a anunțat că aceasta va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. În urma hotărârii Comisiei, aceasta a fost prelungită până pe 7 noiembrie pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate sub cod roșu de alertă.
Părinții sunt nemulțumiți de această decizie a autorităților și spun că sunt nevoiți să-și lase copiii singuri acasă atât timp cât ei se află la lucru. Circa o mie de părinți au adresat și o scrisoare Guvernului în care s-au arătat indignați de decizia de a prelungi vacanța elevilor.
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Societate
Părinții se revoltă: Efectele nocive ale vacanței prelungite
Ministerul Educației și Cercetării a venit cu un răspuns în care reiterează că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
Astfel, în conformitate cu datele prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în perioada 01-07 noiembrie, 422 de instituții de învățământ au vacanța prelungită.

Vacanța de toamnă 2021 a fost prelungită cu încă 7 zile

Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită în Moldova cu o săptămână de către Ministerul Educației în urma hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va dura până în data de 7 noiembrie.

Ministerul a informat instituțiile de învățământ:

„Se prelungește perioada vacanței de toamnă cu 7 zile (1-7 noiembrie) pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu”, se menționează în ordinul Ministerului Educației.
Anterior cu o recomandare în acest sens a venit Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.
De altfel, vacanța de toamnă a elevilor a început în acest an mai devreme. Anterior Ministerul Educației a anunțat că aceasta va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. În urma hotărârii Comisiei, aceasta ar putea fi prelungită până pe 7 noiembrie.
Vacanța de toamnă 2021 la școală a elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal în Moldova va fi mai lungă și va începe mai devreme, a anunțat Ministerul Educației.
Fluxul de știri
0